Hur en målerifirma tog hand om en villarenovering

Ägaren av en villa hade sedan länge drömt om en renovering men visste inte riktigt hur det skulle genomföras. Ägarens känsla var att det skulle bli för tidskrävande och komplicerat att göra allt på egen hand så denne bestämde sig för att anlita en målerifirma. Efter att ha läst ett antal recensioner av olika målerifirmor i sitt närområde valde villaägaren att kontakta ett flertal av dem för offerter.

Kort därpå dök flera av firmorna upp vid villan ifråga. De tog alla en titt på villan både in- och utvändigt och gav förslag på hur den skulle kunna fräschas upp och förbättras. Den målerifirma som till sist valdes ut för att göra jobbet var den som uppfattades som mest hjälpsam och professionell. Representanten från företaget förklarade noggrant vad som kunde göras och ungefär hur lång tid respektive arbetsmoment skulle ta. Målaren gav också ett flertal goda råd kring hur renoveringen skulle kunna genomföras så kostnadseffektivt som möjligt – bäst målare stockholm.

Målerifirman gjorde upp en plan för renoveringen och erbjöd ett bra pris i en gratis offert. Kunden godkände denna och därefter tog det inte lång tid innan renoveringen inleddes. Målerifirman startade jobbet med att skrapa bort all gammal färg och förbereda ytorna för målning. Därefter målade de alla fönsterramar och dörrar. De målade även om alla väggar inne i huset, och bytte ut lister och takbjälkar.

Målerifirman var mycket hårt arbetande och alltid i tid. De var också mycket noga med att hålla rent och städa efter sig, så kunden behövde inte oroa sig öve

Målarfärger

r röran. Deras anställda var väldigt trevliga, tillmötesgående och beredda att svara på alla tänkbara frågor kring renoveringen.

Hela renoveringsprojektet tog några veckor. Kunden blev imponerad över slutresultatet. Villan såg ut som ny både invändigt och utvändigt och kunde knappt tro att det var samma hus som denne köpt för många år sedan.

Kontrollera målerifirman du anlitar
Om du också vill ha ett bra resultat när du renoverar hemma är det en bra idé att lägga ned lite tid när du letar efter en målerifirma. Sök på nätet och leta upp flera olika målerifirmor som finns i ditt närområde. Titta på deras hemsidor, undersök vilka branschorganisationer de är med i och ta speciellt notis angående uppdrag som de utfört tidigare. Det bästa är förstås om du kan hitta omdömen från tidigare kunder. Försök hitta åtminstone 3-5 målerifirmor som du sedan kontaktar. Du kan ge allihop samma uppdragsbeskrivning och sedan se vad de återkopplar med. En professionell målerifirma ger inget slutgiltigt pris förrän de varit och undersökt förutsättningarna för renoveringen på plats.